Τι άφησε τον Leclerc εκτός αγώνα πριν την εκκίνηση στο Interlagos


Charles Leclerc και Frederic Vasseur μίλησαν για την εγκατάλειψη του πρώτου πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας στο Σάο Πάολο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Ferrari Media
  • 5/11/2023

Ο Charles Leclerc επρόκειτο να ξεκινήσει 2ος στο Grand Prix του Σάο Πάολοόμως τελικά δεν πήρε καν εκκίνηση.

Κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού, ο Μονεγάσκος βρέθηκε στις μπαριέρες, λέγοντας στο team radio «έχασα τα υδραυλικά, γιατί είμαι τόσο άτυχος;»

Λίγα λεπτά μετά, ο ίδιος μίλησε στο Sky Sports και εξήγησε πως τελικά δεν ήταν πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα, αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες σε εκείνη τη φάση:

«Δεν έχω μπει ακόμα σε λεπτομέρειες με την ομάδα, αλλά αυτό που είδαν ήταν ότι δεν είναι το ίδιο πρόβλημα που είχε ο Carlos.

«Έχασα την αίσθηση από το τιμόνι και πήγα ευθεία, δεν είχα την υποβοήθηση πια. Δεν νομίζω, όμως, πως είναι υδραυλικό το πρόβλημα.

«Ξέρω τι είναι, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Κάτι στον κινητήρα έκανε τον πίσω άξονα να μπλοκάρει και αυτό έφερε το τετακέ.»

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, μίλησε επιφανειακά για το συμβάν στο F1 TV:

«Είναι κρίμα αυτό που έπαθε ο Charles με τα υδραυλικά. Πρέπει να καταλάβουμε το γιατί έγινε αυτό, χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα.»

Αργότερα, είπε περισσότερα, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα με τον κινητήρα:

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως είναι ένα ζήτημα που αφορά το λογισμικό. Εστάλη το λάθος μήνυμα στον κινητήρα και ο κινητήρας αντέδρασε αναλόγως. Δεν ξέρουμε αν είναι θέμα κινητήρα, αλλά σίγουρα δεν ήταν οδηγικό λάθος.»